FOLLOWERS

Thursday, September 3, 2009

MASAK MASAK BULAN POSE

Assalamualaikum...
Sebelum memulakan cerita, aku ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dan Beribadah kepada semua kawan-kawan yang sudi membaca blog santai ini..Sedar tak sedar sudah 13 hari kita berpuasa..letih sangat badan ni..tapi aku tetap teruja untuk updatekan blogku ini..
Sejak mula berjinak-jinak berblog ni, ditanganku sentiasa memegang handphone..sampai somiku pun perasan. "Hobi apa plaklah Cik Mieza ni dapat", mesti dia fikir macam tu..he.he..
Oklah..berbalik kepada bulan puasa ni, walaupun bekerja, badan letih, tapi sampai dirumah aje mulalah aku menyinsing lengan memasak. Mujurlah somiku rajin menolongku di dapur. Dia tolong kupas bawang, potong sayur, menyiang ikan..assistant chef la katakan, aku pun apa lagi suruh itu ini..sampai dia kata "apalagi nak buat boss?". Bila ada assistant ni masa memasak pun menjadi cepat dan dapatlah aku berehat sebentar sementara menunggu waktu berbuka..
Disini ingin aku share dengan kawan-kawan semua beberapa menu yang aku sempat ambil gambar untuk tatapan korang..





Macam mana? Mesti teliurkan tengok gambar-gambar menu yang aku sediakan ini, tapi tidaklah sesedap makan di restoran eksklusif ataupun di hotel 5 bintang, tapi aku berbangga dapat menyediakan juadah berbuka untuk somi dan anak-anak..





































2 comments:

Lady of Leisure said...

ok dah leh komen dah ni kak..

Ayeira aka ladybirdluv0ne said...

pergh layan jew...sib baek arini xpose kalau tak dah batal dah terliur...hehhehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin